Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Özgün Çoban Kimdir
Özgün Çoban Kimdir

Özgün Çoban (d. 5 Temmuz 1985, Bitlis Tatvan), Türk aktör.

Eğitimi
Kafkas ve Selanik göçmeni bir kökenden gelen Özgün Çoban, subay olan babasının mesleği dolayısıyla bulunduğu Bitlis Tatvan’da doğdu. Aynı sebepten dolayı çocukluk ve eğitimi Ankara, Reyhanlı, Artvin Borçka, Edirne, Ankara ve Kıbrıs’ta geçti. Kıbrıs’ta iki yıl Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nde okudu. Ardından ‘work and travel’ ile gittiği ABD dönüşünde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Bölümü’nü kazandı ve mezun oldu (Erasmus programıyla üçüncü sınıfın 2. yarısını Estonya Tiyatro ve Müzik Akademisi’nde tamamladı). Başkent Üniversitesi Jazz Vokal Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı.

Kariyeri
Üniversiteye başladığı dönemde ilk Tv dizisi Deniz Yıldızı’nda rol almaya başladı (2010). 2011-2015 arasında Beni Affet dizisinde Tunç karakterini canladırdı. Yine 2010-2015 döneminde Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda kadrolu sanatçı olarak görev yaptı ve istifa etti. Kısa filmlerde de rol almış olan Çoban, ilk sinema filmi rolünü Çok Uzak Fazla Yakın adlı filmde aldı.

Özgün Çoban Aralık 2017 itibariyle Fikret Kuşkan, Tuvana Türkay, Elifcan Ongurlar, Serdar Özer gibi isimlerin rol aldığı Kızlarım İçin adlı dizide rol almaktadır.

Özel yaşamı
Özgün Çoban Mayıs 2015’ten bu yana bilgisayar mühendisi Ayla Kara Çoban ile evlidir.  Özgün Çoban 1.92 boyunda ve Yengeç burcudur.

Filmografisi

YılFilmRolNotlar ve ödüller
2010Deniz YıldızıYiğitTelevizyon dizisi
2010Arka SokaklarMahirTelevizyon dizisi
2011-2015Beni AffetTunç YıldırımTelevizyon dizisi
2016O Hayat BenimToros GüneyTelevizyon dizisi
2016Yüksek Sosyete Can KorhanTelevizyon dizisi
2016Çok Uzak Fazla YakınCemSinema Filmi
2017Ver KaçTarıkSinema Filmi
2017Kızlarım İçin
AlperTelevizyon dizisi

 

 

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 19/12/2017
  • Kategori: Oyuncu
  • Görüntülenme: 283

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: